pro 4 osoby: 1 kg lesních hub; 20 dkg slaniny; 2 cibule; 2 paprikové lusky; 2 rajčata; 3 dl zakysané smetany; 3 dl červeného vína; sůl; pepř; 1 špetka kmínu; šalvěj; tymián; 40 dkg mouky; 2 vejce;
Slaninu nakrájíme na kostičky a až bude osmahnutá až na vlastní šťávu, přihodíme nadrobno nasekanou cibuli. Cibuli zesklovatíme a přihodíme na kostičky nakrájené paprikové lusky a rajčata. Zeleninu mírně podusíme, zaprášíme červenou mletou paprikou a přidáme nakrájené houby. Osolíme, opepříme a ochutíme česnekem a kmínem. Ve vroucí vodě uvaříme noky připravené z těsta, které jsme vypracovali z mouky, vajec a vody. Uvařené noky scedíme a propláchneme. Mezitím se pomalu dovařil paprikáš, a tak do něj přilijeme malé množství červeného vína. Přihodíme také bylinky – šalvěj a tymián. Vmícháme malé množství zakysané smetany a můžeme podávat. - Používat můžeme jenom takové houby, které prohlédl odborník! - Konzumace lesních hub se však neobávejme; experti jim rozumí. - Čerstvé houby se musí okamžitě spotřebovat! - Pokud není možnost okamžité spotřeby, houby usušme nebo je po patřičné tepelné úpravě. (spaření, osmahnutí na oleji) uložme do mrazáku. - Nebojme se používat hojné množství koření! - Než do připravovaného pokrmu nalijeme červené víno, vždy ho ochutnejme!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat