70 dkg různých hub, 1 palička česneku, 1 velká cibule, 10 dkg špeku, kapusta, 10 dkg tvrdého sýra, 1 vajíčko, pepř, majoránka, strouhanka, tuk na smažení, sůl
Veškeré druhy hub, cibuli, česnek, kapustu, špek nameleme na masovém strojku. Na vyčištění strojku stačí ještě namlít 1 tvrdý rohlík. Směs dáme do mísy, přistrouháme sýr, přidáme vajíčko, trochu soli, pepře, majoránky a zahustíme strouhankou. Vše řádně prohněteme a pak si rozmyslíme jestli budeme dělat sekanou nebo karbenátky. Pokud děláme karbenátky , tak si uděláme placičky, obalíme ve strouhance a pečeme po obou stranách dorůžova. Jestli - že děláme sekanou, tak uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme v troubě dozlatova asi 3/4 hodiny. Příloha: rýže s kečupem, nebo vařený brambor s tatarskou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat