16. října 2016

Debrecínská svíčková pečeně

1 kg svíčkové pečeně, sůl, 2 cibule, 80 g slaniny, 2 lžíce oleje, 250 g hub, 3 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté sladké papriky, kmín.
Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, na ní dozlatova osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a kmín, krátce zamícháme, přidáme protlak, za stálého míchání osmahneme. Maso posolíme, vložíme do základu, podlijeme a dusíme v troubě. Mírně podléváme a obracíme. Houby nakrájíme nadrobno a dusíme na oleji asi 30 min. Maso vyjmeme z pekáče, šťávu přecedíme, případně zředíme. Maso se šťávou vrátíme na pekáč, přidáme houby, zbylou slaninu nakrájíme na plátky, dáme na maso a dusíme v troubě doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat