24. října 2011

Pečené vepřové medailonky s mozzarellou, s kuskusem a mrkví v jablečném víně

10-15 dkg mozzarelly používané k přípravě pizzy; 60 dkg vepřových medailonků; 20 dkg kuskusu; 40 dkg mrkve; polévková lžíce hnědého cukru; 4 dkg másla; 1,5 dl jablečného vína; 1 - 2 polévkové lžíce dijonské hořčice; 1 dl oleje; svazeček petržele; sůl;  pepř

Mrkev rozkrájíme podélně na silnější kousky a mírně je podusíme na másle. Vložíme do rychlovarné nádoby, posypeme hnědým cukrem, osolíme, a až se cukr rozpustí, přidáme 1 - 2 polévkové lžíce dijonské hořčice. Zalijeme jablečným vínem a pod pokličkou dusíme. Ještě než mrkev úplně změkne, posypeme ji nadrobno nasekanou petrželí a vaříme tak dlouho, dokud se nám šťáva zcela neodpaří. Očištěné medailonky nakrájíme na řízky. Rukama je promneme, aby byly vláčnější, načež je ochutíme solí a pepřem. V rozpáleném oleji maso po obou stranách opečeme do červena. Mozzarellu rozkrájíme na plátky a vložíme ji do pánve k medailonkům. Když se sýr začne roztápět, přemístíme jej na maso.Kuskus vložíme do mísy a zalijeme takovým množstvím vody, aby byl kuskus celý pod hladinou. Přikryjeme alobalem a necháme stát 8 - 10 minut. Potom jej promícháme se 4 dkg másla, a tak nám vznikne příloha, kterou budeme podávat k medailonkům s mozzarellou a dušenou mrkví.

Žádné komentáře:

Okomentovat