24. října 2011

Vepřová kotleta s dušeným červeným zelím

80 dkg vepřové kotlety; 4 - 5 dl masového vývaru z kuřete; 1 dl bílého vína; 1 dl smetany; 1,5 polévkové lžíce dijonské hořčice; cibule; 2 - 3 stroužky česneku; hlavičky červeného zelí; sůl; pepř; mletý hřebíček; 1 dl francouzského vína bordeaux; červený vinný ocet; svazek čerstvé šalvěje; olej 

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky, dlaněmi promačkáme, mírně nařízneme po okrajích, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji začneme opékat. Až maso získá hezkou barvu, podlijeme ho masovým vývarem a bílým vínem. Změklé maso vytáhneme a odložíme stranou. Šťávu z opečeného masa podlijeme smetanou, ochutíme hořčicí a vše povaříme. Cibuli nakrájíme na větší kousky a zesklovatíme na oleji. Osolíme, opepříme a přidáme rozetřený česnek. Červené zelí nakrájíme na nudličky a přihodíme na cibuli. Posypeme mletým hřebíčkem, podlijeme malým množstvím červeného vinného octa a červeným vínem. Ochutíme čerstvými lístky šalvěje a pod pokličkou podusíme doměkka. Před podáváním položíme na talíř plátky masa, vedle upravíme červené zelí a zalijeme malým množstvím hořčicové omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat