28. října 2011

Smetanový krém s ovocem

5 dkg želatiny; 7 dl smetany; 15 dkg práškového cukru; sáček pudingového prášku (připravovaného za studena, bez vaření); balení čokoládové rýže; 10 dkg čokolády; pomeranč; ananas; 10 dkg broskvového kompotu; 10 dkg lesního ovoce; hruška; 1 dl malinového sirupu; svazek čerstvé máty; 1 kus hvězdicovitého ovoce

Ve 2 dl vody rozpustíme jedno balení želatiny a želatinu uvaříme. Necháme ji chvilku vychladnout a pak ji přidáme ke sněhu, který jsme předtím ušlehali z vaječných bílků. Do směsi přimícháme na kostičky nakrájené ovoce - kompotové broskve, hrušku, pomeranč, ananas a lesní ovoce. Přidáme práškový cukr, med a pudingový prášek. Hotový krém nalijeme do mističek, na povrchu posypeme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovou rýží a vložíme do chladničky ztuhnout. Podávat můžeme asi za dvě hodiny. Zdobíme lístky máty, plátky hvězdicovitého ovoce a nakonec pokapeme malinovým sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat