25. října 2011

Palačinky s jahodami a se sladkou šlehačkou

30 dkg mouky; 2 vejce; 3 dl mléka; 4 polévkové lžíce kakaového prášku, sůl; 3 dl smetany; 2 - 3 polévkové lžíce cukru; 1 dl medu; 2 polévkové lžíce škrobové moučky; citron; 1 kg jahod

Z mouky, vajec, mléka a kakaového prášku připravíme husté palačinkové těsto. Přidáme špetku soli a dolijeme takovým množstvím vody, aby těsto získalo odpovídající hustotu a upečeme palačinky. Do smetany přidáme špetku soli, několik polévkových lžic cukru, med a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a směsí zahustíme polevu. Přikápneme několik kapek citronové šťávy. Důkladně omyté a okapané jahody rozpůlíme a naplníme jimi palačinky. Před podáváním pokapeme sladkou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat