24. října 2011

Vepřová panenka na drůbežím dvoře s opékanými brambory

60 dkg vepřové panenky; 40 dkg kuřecích jater; čerstvá majoránka; 5 dkg másla; 2 svazečky naťové cibulky; 20 dkg hub sitake; 2 - 3 stroužky česneku;  sůl; pepř; litr zakysané smetany; polévková lžíce hořčice; 8 ks brambor; 8 plátků anglické slaniny (bacon); olivový olej

Maso nakrájíme na řízky, osolíme, pod fólií mírně naklepeme a promneme a začneme péci na malém množství oleje. Játra osolíme, obalíme je v čerstvě nasekané majoránce a přidáme k vepřové panence. Když je maso a s ním i játra po jedné straně opečené, obojí obrátíme a pod pokličkou nebo pod vrstvou alobalu pečeme dále. K houbové omáčce si na oříšku másla osmažíme naťovou cibulku nakrájenou na kolečka. Přidáme houby, osolíme, opepříme a vsypeme pod to několik stroužků česneku.Okořeníme čerstvou majoránkou. Když jsou houby orestované, přilijeme k nim půl litru zakysané smetany. Důkladně zamícháme a přidáme hořčici, která jídlu dodá pikantnější chuť. Přidáme řízky masa, několikrát je v omáčce obrátíme a podusíme. Brambory uvaříme ve slupce, potom každý brambor zvlášť zavineme do plátku anglické slaniny a opečeme na olivovém oleji. Tak získáme k masu vynikající přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat