24. října 2011

Vepřová kotleta s ragú z lesních hub

60 dkg vepřové kotlety (8 plátků); 2 polévkové lžíce oleje; sůl; pepř; 8 brambor; 8 plátků anglické slaniny; pórek; 1 kg směsi lesních hub; 1,5 dl smetany; svazek petrželové natě; 0,5 dl suchého bílého vína;máslo

Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 1 polévkovou lžíci oleje, vložíme maso a pomalu osmažíme. Brambory nejprve uvaříme ve slupce, pak je rozčtvrtíme, zabalíme do plátků slaniny a opečeme na pánvi s jednou lžící oleje. Až bude maso osmažené, vytáhneme ho z pánve a odložíme na talíř. Ke štávě, která zůstala na pánvi, přidáme máslo a za častého míchání na něm podusíme na kolečka nakrájený pórek. Nakrájené houby přihodíme na pórek, ochutíme petrželovou natí, osolíme, opepříme a důkladně osmahneme. Na houbový základ nalijeme rozmíchanou smetanu a vše můžeme navíc zakápnout troškou suchého bílého vína. Maso položíme zpět na hotové ragú, ohřejeme a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat