26. října 2011

Paprikáš z lesních hub

1 kg lesních hub; 20 dkg slaniny; 2 cibule; 2 paprikové lusky; 2 rajčata; 3 dl zakysané smetany; 3 dl červeného vína; sůl; pepř; špetka kmínu; šalvěj; tymián; 40 dkg mouky; 2 vejce 

Slaninu nakrájíme na kostičky a až bude osmahnutá až na vlastní šťávu, přihodíme nadrobno nasekanou cibuli. Cibuli zesklovatíme a přihodíme na kostičky nakrájené paprikové lusky a rajčata. Zeleninu mírně podusíme, zaprášíme červenou mletou paprikou a přidáme nakrájené houby. Osolíme, opepříme a ochutíme česnekem a kmínem. Ve vroucí vodě uvaříme noky připravené z těsta, které jsme vypracovali z mouky, vajec a vody. Uvařené noky scedíme a propláchneme. Mezitím se pomalu dovařil paprikáš, a tak do něj přilijeme malé množství červeného vína. Přihodíme také bylinky – šalvěj a tymián. Vmícháme malé množství zakysané smetany a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat