24. října 2011

Přírodní vepřový řízek s ragú z kuřecích jater a hub, s těstovinami farfalle

60 dkg vepřové panenky; 1 dl oleje; sůl; pepř; 10 dkg másla; celý pórek; 25 dkg kuřecích jater; 4 dl zakysané smetany; 30 dkg hub; majoránka;  velká hlavička česneku; 60 dkg těstovin farfalle; svazeček petržele; svazeček čerstvé bazalky; polévková lžíce škrobu

Těstoviny farfalle uvaříme ve slané vodě, do které přidáme trochu oleje. K výrobě omáčky si nejprve rozpálíme máslo. Až začne pěnit, vhodíme na máslo pórek nakrájený na kolečka a kuřecí játra, která během 5 minut opečeme pěkně do hněda. Potom k játrům přisypeme houby nakrájené na plátky. Okořeníme mletým pepřem, několika snítkami čerstvé majoránky, zelenou petrželkou a vše dohromady důkladně podusíme. Potom přidáme 2 - 3 stroužky česneku. Osolíme a znovu opepříme. Vepřovou panenku rozkrájíme na řízky, které dlaní trochu promačkáme, aby byly vláčnější. Osolíme je a okořeníme pepřem a bazalkou, načež je na malém množství oleje náležitě propečeme. Podáváme tím způsobem, že do mísy vložíme těstoviny, na ně umístíme řízky masa a ty zalijeme připraveným ragú.

Žádné komentáře:

Okomentovat