26. října 2011

Medailonky ve slanině se smetanovými bramborami

60 dkg svíčkové; sůl; pepř; polévková lžíce oleje; 30 dkg plátků anglické slaniny;  cibule; červená cibule; 12 stroužků česneku; polévková lžíce másla; rajče; 10 dkg hub; 2 - 3 dl zakysané smetany; svazek petrželové natě; 8 brambor; 3 lusky kalifornské papriky různé barvy

Medailonky promačkáme dlaní, aby maso změklo. Osolíme, opepříme a zabalíme je do plátků slaniny. Začneme je smažit na rozpáleném oleji. Rozpustíme na lžičku másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Osolíme, a pak přihodíme nakrájené houby. Nakrájíme barevnou kalifornskou papriku, nasekáme nadrobno petrželovou nať, zeleninu přimícháme k houbám a podusíme. Osolíme a opepříme. Přidáme ještě na kostičky nakrájené rajče a nadrobno nasekaný česnek. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nakrájené brambory přidáme k zelenině. Zalijeme smetanou a povaříme. (Brambory můžeme i zapéct, pokud je posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.) Hotovou přílohu vyndáme na talíř a položíme také důkladně propečené plátky masa. Zdobíme petrželovou natí, kalifornskou paprikou a pórkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat