28. října 2011

Rybízový jogurtový krém s meruňkovou mátovou omáčkou

2 dl jogurtu; 2 dl smetany; 3 dkg želatiny v prášku; sáček vanilkového cukru; 3 meruňky; 2 polévkové lžíce likéru Triple Sec; polévková lžíce medu; několik lístků máty; 15 - 20 dkg rybízu; limetka; práškový cukr podle chuti

Šlehačem důkladně rozmícháme jogurt a smetanu. Do směsi přidáme vanilkový cukr a rybíz. V 1 dl vody uvaříme asi 3 dkg želatiny a přilijeme do ovocné směsi. Krém nalijeme do formy a na dvě hodiny vložíme do chladničky. 3 kompotové meruňky rozkrojíme na plátky, vložíme na pánev, přilijeme malé množství kompotové šťávy, 1 polévkovou lžíci medu a vše dohromady krátce povaříme. Podle chuti přidáme práškový cukr a dřeň z limetky. Nakonec vmícháme také nadrobno nasekané lístky máty. Před podáváním vyklopíme jogurtový krém z formy, rozkrojíme ho na plátky a servírujeme s ovocnou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat