26. října 2011

Do červena opečená kuřecí stehýnka s míchaným salátem a bylinkami

4 kuřecí stehýnka; sůl; pepř; tymián; majoránka; estragon; oregano; červená mletá paprika; 1 dl oleje; hlávkový salát; červená cibule; mrkev;  menší bílá ředkev; 2 - 3 rajčata; 2-3 lusky kalifornské papriky (různé barvy); 2 dl bílého jogurtu; 1 svazku petrželové natě; 1 - 2 stroužky česneku;citron; 2 polévkové lžíce octa; 2 - 3 polévkové lžíce krystalového cukru; kávová lžička balzámového octa

Kuřecí stehýnka vykostíme. Z tymiánu, majoránky, estragonu a červené mleté papriky připravíme směs koření. Touto směsí důkladně posypeme kuřecí maso a na malém množství oleje ho opečeme do červena. Z krystalového cukru, octa, 2 polévkových lžic oleje a několika kapek balzamového octa připravíme salátovou zálivku. Hlávkový salát natrháme na jednotlivé listy. Přidáme nastrouhanou mrkev a bílou ředkvičku, na plátky nakrájenou červenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou kalifornskou papriku. Do zeleninového salátu vmícháme octovou zálivku a necháme odstát. Jogurt smícháme s rozetřeným česnekem, špetkou soli, pepřem a šťávou z jedné půlky citronu. Přidáme půl svazečku nadrobno nakrájené petrželové natě a špetku estragonu. Před podáváním položíme kuřecí stehýnka na salát a vše zakapeme jogurtovou zálivkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat