28. října 2011

Tvarohové knedlíky

1 l mléka; 30 dkg pšeničné krupice; 1 kg tvarohu; polévková lžíce vanilkového cukru; 15 dkg krystalového cukru; 15 dkg práškového cukru; 3 dl smetany; strouhanka; citron a pomeranč; lístek máty na ozdobeni 

Uvaříme krupicovou kaši. Do kastrolu nalijeme vodu, přivedeme ji k varu a přilijeme mléko. Osolíme, přidáme cukr a krupici a povaříme. Tvaroh rozdrobíme, rozmačkáme vidličkou a přimícháme do něj smetanu. Ochutíme nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou, vanilkovým cukrem a přimícháme uvařenou krupicovou kaši. Všechny přísady důkladně propracujeme. Na pánvi bez tuku opražíme dozlatova strouhanku a knedlíky v ní obalíme. Podáváme ozdobené ovocem a lístkem máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat