28. října 2011

Bramborová polévka s koprem

40 dkg nových brambor; 3 dkg másla; 5 dkg mouky; 1 dl zakysané smetany; 0,5 dl smetany; 0,5 dl bílého vína; sůl; bílý pepř; ocet; svazek čerstvého kopru

Očistěné a na kostičky nakrájené nové brambory uvaříme doměkka ve slané vodě. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní 1 dl smetany a polévku zahustíme. Osolíme, opepříme a přikápneme ocet, aby polévka získala pikantní chuť. Nakonec do polévky vsypeme svazek čerstvého, nadrobno nasekaného kopru. Podle chuti můžeme přidat i malé množství bílého vína. Zjemníme 1 dl smetany a ještě jednou povaříme. Polévku podáváme důkladně vychlazenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat