25. října 2011

Pikantní hortobágyské palačinky plněné masem

celá kuřecí prsa; větší cibule; lusk papriky; rajče; 3 vejce; 15 dkg mouky; 1 dl zakysané smetany;10 dkg uzené klobásy; 1 dl oleje; sůl; mletý kmín; červená mletá paprika; svazek čerstvého kopru;minerální voda

Z vajíček, mouky, minerální vody, soli a oleje připravíme běžné palačinkové těsto. Na malém množství oleje palačinky upečeme. Nasekáme nadrobno cibuli a začneme ji smahnout. Přidáme lusk papriky a rajče nakrájené na malé kousky. Ochutíme česnekem a několik minut podusíme. Zaprášíme červenou mletou paprikou a podlijeme vodou. Ochutíme mletým kmínem a osolíme. Poté, co se všechny suroviny dohromady mírně povařily, vložíme kuřecí maso. Pokud máme po ruce kuřecí kosti, můžeme je také přidat. Podlijeme takovým množstvím vody, aby maso bylo pod hladinou. Až projde voda varem, přihodíme na kolečka nakrájenou uzenou klobásu a vaříme tak dlouho, dokud maso a klobása nezměknou. Uvařené maso vytáhneme. Kuřecí prsíčka a klobásu nakrájíme na drobné kostičky a šťávu scedíme. Část na kostičky nakrájeného masa odložíme stranou. Zakysanou smetanu rozmícháme na hladkou směs s malým množstvím šťávy, která zůstala po vaření masa, a směs použijeme na zahuštění omáčky. Omáčku můžeme zahustit ještě také moukou rozmíchanou ve vodě a chuť můžeme zjemnit přidáním malého množství smetany. K nakrájenému kuřecímu masu přidáme jednu polévkovou lžíci omáčky a potom vmícháme také na kostičky nakrájenou klobásu. Touto směsí budeme plnit palačinky. Omáčku dochutíme čerstvým koprem a několik minut povaříme. Hotovou omáčkou zakapeme palačinky naplněné masovou směsí. Kousky kuřecího masa a klobásy, které jsme odložili stranou, osmahneme na rozpáleném oleji a servírujeme na talíř vedle palačinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat