26. října 2011

Kančí ragú po lesnicku

60 dkg plecka z divokého vepře; 15 dkg klobásy z divokého vepře; 5 dkg slaniny v celku; 2 ks paprik na plnění; 2 celé cibule; 1 dl rajského protlaku; 2 dl červeného vína Loliense; 15 dkg hříbků; 10 dkg lišek; svazeček tymiánu; 3 stroužky česneku; 2 - 3 ks bobkového listu; sůl; pepř

Opečeme si slaninu nakrájenou na plátky, pak k ní přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a bobkový list. Až nám cibulka zbělá, přisypeme i kančí maso, nakrájené na kostičky. Dusíme 20 - 25 minut pod pokličkou, a bude-li třeba, podlijeme troškou vody. Potom přidáme kolečka kančí klobásy a pokrájenou papriku. V této fázi už můžeme zvýšit sílu plamene, aby se nám odpařila voda a maso se speklo na omastek. Přidáme rajský protlak, který rovněž necháme spéci, a pak jej zalijeme vodou. Třicet minut vaříme, načež zkontrolujeme, jakou má jídlo chuť. Osolíme a přisypeme houby. 2 - 3 minuty je dusíme, načež k nim přidáme nejprve tymián, potom česnek. Na závěr přilijeme malé množství červeného vína Loliense. Hotové kančí ragú porcujeme naběračkou na talíře a zdobíme tymiánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat