25. října 2011

Těstoviny penne se smetanou, špenátem a krevetami

40 dkg penne těstovin; 5 dkg másla; 25 dkg listů špenátu; 2 - 3 stroužky česneku; 25 dkg krevet; sůl; pepř; citron; 3 dl smetany; 1 dl suchého bílého vína

Osolíme vodu, přikápneme několik kapek oleje a uvaříme těstoviny. Na másle podusíme listy špenátu nakrájené na nudličky a ochutíme je česnekem nakrájeným na hrubší kousky. Přihodíme očistěné krevety. Ochutíme pepřem a citronovou šťávou a vše dohromady podusíme. Podlijeme smetanou. Pikantní chuť dodáme ragú přilitím suchého vína. Ke krevetám se špenátem přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a ještě horké podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat