24. října 2011

Vepřová panenka pečená v pepři

2 celé vepřové panenky; sůl; bílý pepř; černý pepř; zelený pepř; růžový pepř; 1 dl olivového oleje; 6 polévkových lžic dijonské hořčice se semínky; 4 dl smetany; 10 dkg mouky; 2 dl mléka; 2 vajíčka; 4 dkg pórku; 6 dkg anglického špenátu; 10 dkg karotky; 10 dkg celerové natě

Obě vepřové panenky pokud možno hodinu před začátkem vaření důkladně nasolíme. Bílý, černý, zelený a růžový pepř nahrubo roztlučeme v hmoždíři a v takto vzniklé směsi maso obalíme. Potom je důkladně propečeme na olivovém oleji, nastavíme si k tomu na sporáku středně velký plamen. Když máme maso hotové, vyjmeme je z pánve a do šťávy, která na dně po vepřové pečeni zbude, přidáme 6 polévkových lžic dijonské hořčice se semínky. Zalijeme smetanou a důkladně povaříme. Tak získáme omáčku, kterou budeme podávat k masu. Jako přílohu zvolíme palačinky, a tak si uděláme tradiční palačinkové těsto z celého vajíčka, mléka, soli, mletého pepře a mouky. Těsto necháme chvíli odpočinout. Na osobu budeme péci 2 palačinky, které naplníme grilovanou zeleninou. K náplni budeme potřebovat karotku, pórek a celerovou nať, které nasekáme na jemné nudličky a začneme je restovat na rozpáleném oleji. Kořeníme je mletým pepřem. Anglický špenát trochu posekáme a přidáme jej k ostatní zelenině teprve tehdy, až bude už skoro měkká a hotová. Na dochucení použijeme sójovou omáčku a sůl.

Žádné komentáře:

Okomentovat