28. října 2011

Tvarohové vdolečky s malinovou polevou

25 dkg tvarohu; 25 dkg mouky; 2 dl smetany; kávová lžička jedlé sody; sůl; 10 dkg práškového cukru; litr oleje; 30 dkg mražených malin; 1 dl smetany; 2 dl mléka; polévková lžíce škrobové moučky; sušené švestky; čerstvý lístek máty

Tvaroh rozdrobíme do mísy a přidáme k němu stejné množství mouky. Smícháme se smetanou, solí, práškovým cukrem a s jedlou sodou a vypracujeme těsto. Vytvarujeme malé kulaté knedlíčky, ze kterých vypracujeme vdolečky a osmažíme je dozlatova na rozehřátém, ale ne příliš horkém oleji. Maliny vysypeme na pánev, zalijeme medem a podusíme. Přisypeme vanilkový cukr, přilijeme smetanu, trošku mléka a nakonec vše zahustíme škrobovou moučkou. Zalijeme mlékem a povaříme. Až ovocná poleva vychladne, přidáme do ní čerstvě nasekané lístky máty. Vdolečky pokapeme polevou a ozdobíme lístkem máty a sušenými švestkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat