70 dkg svíčkové; 15 dkg cuket; 15 dkg paprikových lusků; 15 dkg lusků kalifornské papriky; lilek ; 15 dkg tmavých žampiónů; žemle; 1 dl balzámového octa; 4 stroužky česneku; 1 dl olivového oleje; svazek tymiánu; svazek rozmarýnu; svazek petrželové natě; barevný pepř; sůl
Nejprve připravíme marinádu na maso z balzámového octa, nadrobno nasekané petrželové natě, rozmarýnu a barevného pepře. Do láku položíme plátky svíčkové a necháme je odležet alespoň jednu hodinu. Zeleninu nakrájíme na kousky zhruba stejné velikosti. Na malém množství olivového oleje začneme dusit kousky papriky a baklažánu. Houby nakrájíme na plátky a spolu s kousky cukety je přihodíme k ostatní zelenině. Směs ochutíme česnekem a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Osolíme, opepříme, důkladně osmahneme a odložíme stranou. Naložené plátky svíčkové, které mezitím důkladně vsákly všechno koření, začneme opékat na malém množství oleje a na větším plameni. Během pečení maso osolíme a opepříme. Před podáváním položíme maso na kruton, který jsme připravili ze žemle, a obložíme směsí grilované zeleniny. Nakonec vše zakápneme několika kapkami balzámového octa.
Žádné komentáře:
Okomentovat