28. října 2011

Ovocná rýže s medem a malinovou pěnou

40 dkg rýže; 1,1 litru mléka; 15 dkg cukru; 40 dkg různého sezónního ovoce; 4 - 5 sušených švestek; 5 dl smetany; sáček pudingového prášku (připravovaného za studena, bez vaření); 4 polévkové lžíce medu; citron; pomeranč; 20 dkg malin; meduňka; rozinky

Z rýže, 1 litru mléka a cukru uvaříme rýžovou kaši. Různé druhy ovoce, které je podle sezóny právě k dostání, nakrájíme na kostičky a do ovocné směsi přidáme několik sušených švestek. Ze 4 dl smetany ušleháme tuhou šlehačku. V 1 dl mléka a 1 dl smetany rozmícháme pudingový prášek. Do pudingu přikapeme med, nastrouháme kůru z citronu a z pomeranče, přisypeme maliny, přidáme 4 až 5 polévkových lžic šlehačky a vše rozmícháme tak, abychom získali hladkou směs. Rýžovou kaši smícháme s malinovou pěnou, přidáme polovinu šlehačky a ovoce nakrájené na kostičky. Servírujeme v pohárech. Zdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, rozinkami a lístky meduňky.

Žádné komentáře:

Okomentovat