26. října 2011

Jelení svíčková pečeně s višňovou vinnou omáčkou a pohankovou kaší

40 dkg jelení svíčkové; 10 dkg slaniny; 10 dkg vypeckovaných višní; 20 dkg pohanky; 4 dl masového vývaru; cibule; 2 mrkve; 2 - 3 stroužky česneku; paprikový lusk; 1 dl oleje; polévková lžíce cukru; svazek tymiánu; 10 dkg pórku; 10 dkg másla; 1 dl vína „Bock Cuvée”; sůl; pepř

Svíčkovou prošpikujeme slaninou, osolíme a předsmažíme na malém množství oleje. Až maso mírně získá barvu, vytáhneme ho z pánve a na zbylém tuku zrychla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, paprikový lusk a česnek. Jelení maso položíme na pekáč, posypeme natrhanými lístky tymiánu, zakapeme malým množstvím masového vývaru, vedle položíme kousky osmahnuté zeleniny a vše přikryjeme alobalem. Na másle podusíme nadrobno nasekaný pórek a potom přisypeme pohanku. Krátce osmahneme, podlijeme masovým vývarem, podusíme a necháme povařit doměkka tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Připravíme višňové ragu: rozpustíme máslo a zkaramelizujeme na něm cukr. Přidáme vypeckované višně a můžeme přilít také višňovou šťávu. Až začne višňová omáčka houstnout, přilijeme malé množství vína „Bock Cuvée” a vše dohromady povaříme. Před podáváním upravíme pohankovou kaši do tvaru věžičky a na vrch položíme jelení medailonky. Nakonec nalijeme na talíř višňovou omáčku a ozdobíme lístky tymiánu a kuličkami barevného pepře.

Žádné komentáře:

Okomentovat