21. října 2011

Panenské závitky plněné sušenými švestkami s dušeným zelím a opečenými bramborami

60 dkg vepřové panenky; 20 dkg sušených švestek; 5 dl červeného vína; 12 plátků anglické slaniny;1 kg zelí; cibule; 5 dkg cukru; svazek čerstvé majoránky; zázvor; 40 dkg brambor; 2 dl oleje;sůl; pepř

Panenskou pečeni nakrájíme na plátky, přikryjeme fólií a naklepeme, potom maso osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme po jednom plátku slaniny, jednu až dvě sušené švestky a pevně srolujeme. Nakonec každý závitek zabalíme ještě do slaniny a opečeme v rozpáleném oleji na pánvi přikryté alobalem. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na silná kolečka a opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Na malém množství oleje zkaramelizujeme cukr. Zelí a cibuli nakrájíme na nudličky a vhodíme na rozpuštěný cukr. Osolíme a podusíme doměkka. Přidáme 10 dkg sušených švestek, které jsme předtím nechali namočené v červeném víně. Až se ze zelí odpaří všechna šťáva, podlijeme 3 dl červeného vína a znovu přivedeme k varu. Závitky podáváme s pečenými bramborami a dušeným zelím se sušenými švestkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat