25. října 2011

Křupavé tousty s rybím filé

8 krajíčků toustového chleba; 60 dkg rybího filé; citron; 10 dkg mouky; 2 celé červené cibule; 2 dl zakysané smetany; polévková lžíce hořčice; 5 stroužků česneku; svazeček kopru; svazeček petrželové natě; svazeček pažitky; 5 dkg parmezánu; hlávka salátu; sůl; pepř; olej

Krajíčky chleba si osmažime na pánvi. Rybí filé rozkrájíme na kousky, které tvarem a velikostí odpovídají krajíčkům toustového chleba. Osolíme, potřeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a po obou stranách pěkně do červena opečeme. Zároveň s rybím masem smažíme v téže pánvi i červenou cibuli nakrájenou na kolečka. K výrobě sósu budeme potřebovat zakysanou smetanu, špetku soli, mletý bílý pepř, hořčici, třený česnek, čerstvé lístky kopru, petržel, pažitku a parmezán. To vše smícháme a rozšleháme do hladka. Podáváme tím způsobem, že na opečené tousty klademe po jednom listu salátu, na ten přijde rybí filé a červená cibule. Tuto sestavu pak zalijeme výše uvedeným sósem a shora přikryjeme dalším toustem. Zdobíme citronem.

Žádné komentáře:

Okomentovat