26. října 2011

Hovězí zapékané v máslovém těstě s houbovou omáčkou z červeného vína

80 dkg hovězího hřbetu; 30 dkg kuřecích jater; 15 dkg másla; 5 stroužků česneku; 2 balení máslového těsta; 5 dkg dijonské hořčice; vejce; 3 červené cibule; 25 dkg pravých hřibů; 3 dl červeného vína; 5 dl koňaku; svazek oregana; svazek majoránky; sůl; pepř; olej

Hovězí maso potřeme solí, pepřem a hořčicí. Předsmažíme na malém množství oleje. Červenou cibuli nasekáme nadrobno, zesklovatíme na oleji, osolíme a přihodíme kuřecí játra. Ochutíme nastrouhaným česnekem a pepřem. Až budou játra osmahnutá, rozmixujeme je s čerstvou majoránkou a oreganem. Kuřecí směs rozprostřeme rovnoměrně na máslové těsto, položíme plátky předsmaženého hovězího masa a na náplň přeložíme plátky těsta. Položíme na plech vymazaný olejem, povrch těsta potřeme vajíčkem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 25 až 30 minut. Připravíme ragú: nejprve rozehřejeme máslo a podusíme na něm 2 červené cibule rozkrojené na poloviny. Osolíme a přihodíme hříbky nakrájené na větší kousky. Podusíme dohromady s cibulí, okořeníme čerstvým oreganem a majoránkou a podlijeme vínem. Důkladně povaříme. Před podáváním rozkrojíme maso zapečené v máslovém těstě na plátky a položíme na ragú, které jsme naservírovali na dno talíře.

Žádné komentáře:

Okomentovat