27. října 2011

Játra na houbách podávaná v bochníčku

60 dkg kuřecích jater; 40 dkg hnědých žampionů; 30 dkg lesních hub (hlívy); 2 cibule; 1,5 dl červeného vína; sůl; saturejka; petrželová nať; rozmarýn; 4 bochníčky chleba

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Zatímco se cibule smaží, nakrájíme na plátky houby. Nejprve osmahneme žampiony, pak přidáme hlívy. Osolíme a ochutíme rozmarýnem, petrželovou natí a saturejkou. Na osmahnuté houby nalijeme trošku červeného vína. Krátce povaříme a přihodíme játra. Kuřecí játra jsou drobná, a proto je nemusíme krájet. Důkladně podusíme. Než budou játra hotová, připravíme „talíře” z bochníčků chleba. Půlkilové bochníčky uprostřed rozkrojíme, vydlabeme vnitřky a do vzniklého otvoru nalijeme hotová játra s houbami.

Žádné komentáře:

Okomentovat