27. října 2011

Plněná vejce

5 vajec; pórek nebo nová cibule; 4 - 5 cm dlouhá klobása; polévková lžíce zakysané smetany; hořčice, podle chuti; máslo, podle chuti; sůl; pepř; majolka nebo majonéza na polití vajec

Natvrdo uvařená vejce rozpůlíme a vydlabeme z nich žloutky. Vaječné žloutky dáme do misky a přimícháme k nim nadrobno nasekanou cibuli, na velmi malé kousky nakrájenou nebo namletou klobásu, smetanu a trošku másla. Všechny přísady rozmačkáme vidličkou, promícháme a ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Během míchání několikrát ochutnáme, abychom zjistili, kdy má vaječná pomazánka tu nejlepší chuť. Hotovou pomazánkou naplníme půlky rozkrojených „prázdných” vajec. Nejméně 1 litru smetany rozmícháme se stejným množstvím majonézy. Doporučujeme použít doma připravenou majonézu. Majonézu nalijeme na plněná vejce a vložíme do ledničky vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat