26. října 2011

Drůbeží ragú na karí s mladou karotkou

60 dkg filé z krůtích prsíček; pórek v celku; 3 - 4 ks mladé karotky; 5 dkg másla; 0,5 dl bílého vína;4 dl smetany; citron; 30 dkg dlouhozrnné rýže; lžička mouky; kávová lžička medu; karí koření v prášku; sůl; pepř; mletá pálivá paprika; svazeček francouzské petržele; drobná koktejlová rajčata na zdobení

Máslo si rozpustíme a orestujeme na něm krůtí prsíčka pokrájená na tenké nudličky. Přisypeme pórek nakrájený na kolečka, a až maso řádně zbělá, vhodíme do pánve také karotku nakrájenou na útlé špalíčky. Osolíme a ochutíme pepřem. Potom přidáme pálivou papriku, med a posypeme karí kořením podle chuti. Všechno důkladně promícháme, zaprášíme troškou mouky, nakonec pak na ostatní ingredience ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu. Zalijeme smetanou a důkladně povaříme. Několika kapkami bílého vína dodáme jídlu pikantní chuť. Jako přílohu podáváme vařenou dlouhozrnnou rýži.Před podáváním ozdobíme francouzskou petrželí, pórkem a koktejlovými rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat