28. října 2011

Bramborová polévka s kolenem

1,5 kg uzeného kolena;  cibule; 3 stroužky česneku; malá lžička pepře v celku; 1 - 2 bobkové listy; 2 kávové lžičky mleté papriky; 1 kg brambor; polévková lžíce hořčice; citron; polévková lžíce škrobu;1 dl sladké smetany; sůl

Koleno dáme vařit v takovém množství vody, které maso úplně zakryje. Přidáme cibuli, česnek, celé kuličky pepře a bobkový list. Hodinu necháme vařit, potom hotové maso vyjmeme z hrnce a dáme stranou. Do vody, ve které se vařilo maso, nasypeme mletou papriku a vložíme i brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, dále ochutíme hořčicí a šťávou z jednoho citronu. Uvařené koleno rovněž nakrájíme na kostičky, které přijdou zpět do polévky. Potom vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Trochu škrobu rozmícháme v půl dl vody a 1 dl sladké smetany a touto směsí polévku zahustíme. Důkladně povaříme, aby se chuti náležitě spojily.

Žádné komentáře:

Okomentovat