31. října 2011

Krůtí prsíčka s lilkem a cuketami dušenými na másle na florentský způsob

60 dkg vykostěných krůtích prsíček; 20 dkg filé z lososa; 20 dkg listů špenátu; sůl; pepř; 20 dkg másla; 50 dkg lilku; 50 dkg cuket

Vykostěná krůtí prsíčka naklepeme a osolíme. Filé z lososa nakrájíme na tenké plátky, které položíme na krůtí maso, na vrch přiložíme ještě listy špenátu. Mírně opepříme a maso pevně srolujeme. Závitky opečeme dozlatova na rozpáleném másle nebo oleji. Na 20 dkg rozpáleného másla podusíme na kolečka nakrájený lilek a cukety. Zeleninovou směs osolíme a opepříme. Před podáváním položíme na talíř nejprve kolečka dušené zeleniny a na ně pak masové závitky krůtího masa plněné lososem a špenátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat