17. února 2010

Věnec diplomatu

Nejprve uděláme lehké piškotové těsto ze 3 vajec, 12 dkg cukru, 4 dkg pšeničné mouky a 4 dkg bramborové moučky Solamyl. Obě mouky musíme ovšem prosíti. Cukr utřeme se žloutky, pak přidáme po lžicích tuhý sníh spolu s moukou. Těsto upečeme zvolna ve vymazané a moukou vysypané věncové formě. Zatím uvaříme ve vodní lázni vanilkový krém ze 1/4 litru mléka 2 žloutku, 2 lžiček cukru a 1 lžičky bramborové moučky Solamyl, do hotového přimícháme lžičku maraskina nebo rumu. Upečený věnec vyklopíme na vymazanou ohnivzdornou mísu, pokropíme jej rumem a do středu nalijeme uvařený krém. Ze zbylých bílku ušleháme tuhý sníh, trochu jej osladíme a nahoru navršíme, rychle zapeèeme v troubě až zružoví a pak hned podáváme hodně horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat