19. února 2010

Květák s bramborami v jogurte

1  květák,5 pol.lž. oleje,2 čaj.lž. římského kmínu,2 čaj.lž chilli,2 čaj.lž. mletého koriandru,1 čaj.lž. kurkumy,1/2 čaj.l. asafoltidy,4 střední brambory,4 pol.l. vody,1 1/2 čajová lžička soli,250 g čistého jogurtu,3/4 čajová lžičkaj. garam masaly,2 rajčata, 1 citron, rýže, hořčičné semínka 
Do rozehřátého tuku přidáme kmín, drcené chilli a restujeme dokud kmín nemá zlatohnědou barvu. Přidáme další koření a na kostky nakrájené brambory. Restujeme dokud se neobjeví na bramborách hnědé skvrny. Pak vmícháme květák rozebraný na růžičky a za stálého míchání restujeme ještě asi 3 min. Potom přilijeme vodu, osolíme a dusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jogurt a povaříme až omáčka zhoustne. Posypeme gaaram masalou a jemně promícháme. Zdobíme citronem a rajčetem. Jako přílohu podáváme vařenou rýži s opraženým hořčičným semínkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat