17. února 2010

Bramborový dort s bilkovým kremem

Do misky prosejeme 8 dkg práškového cukru, přidáme 3 žloutky a vše utřeme v pentličky; poté přidáme z pul pomeranče nebo citronu ustrouhanou kuru a 1 lžíci štávy. Vìe dobře zatřeme, přidáme 25 dkg studených uvařených, jemně strouhaných brambor, rozestřeme a zvolna zamícháme ze 3 bílkù tuhý sníh. Těsto dáme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme volně 1 hod. (dort musí být pevný). Upečený dort potřeme zavařeninou a ozdobíme bílkovým krémem.
Bílkový krém: Z 2 bílkù ušleháme pevný sníh a za stálého šlehání přidáváme 10 dkg kostek cukru svařeného v 1/8 l vody na perlu. (Do drátěného očka nabereme cukru a foukneme do něho: ulítne li bublina a drží chvíli, je cukr dosti svařený.)

Žádné komentáře:

Okomentovat