15. února 2010

Brambory plněné masem

8 větších syrových oloupaných brambor (každý brambor asi 20 dkg váhy) vydlabeme a naplníme touto směsí :
Asi 1/4 kg zbytku telecího nebo vepřového masa, nebo oba druhy masa umeleme na strojku, smícháme s 1 celým syrovým vejcem a 1 polévkovou lžicí rýže, poněkud již povařené. Přidáme usekané suché hříbky, namočené v horké vode, trochu na sádle osmažené cibulky, majoránku, pepř a sul podle chuti.Do vymaštěného kastrolu, k čemuž také mužeme použít štávy z pečeně, uložíme takto naplněné brambory vedle sebe otvorem nahoru, podlejeme trochou vody a dáme péci do trouby až do bledě hnědého (rùžového) nádechu. Při pečení musíme ještì podlévat vodou.Poté štávu zalejeme asi 1/4 l smetany, do které zamícháme trochu mouky a dáme povařit.Dobře upečené brambory vyndáme na mísu a polejeme smetanovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat