17. února 2010

Pomerančové flummery

3 větší pomeranče, 3/8 litru mléka, 4 dkg cukru, 2 dkg másla, 5 dkg bramborové moučky Solamyl, 1 žloutek
Jeden pomeranč rozkrájíme na tenké plátky a vyložíme jím studenou vodou vypláchnutou skleněnou mísu. Ostatní pomeranče vymačkáme, v získané štávě rozmícháme bramborovou moučku do hladka, za stálého míchání přidáme do vařícího se mléka a necháme 4 minuty vařit. Cukr, máslo a žloutky vmícháme nakonec do horké kaše. Pro chut přidáme trochu strouhané pomerančové kury. Dáme pak do mísy na nakrájené pomerančové plátky,které dávají tomuto pokrmu lehce nahořklou pikantní pomerančovou příchut. Kdo tuto hoøkou chut nemiluje, musí pomeranče oloupat. Povrch flummery ozdobíme rovněž tenkými plátky pomeranče. Podáváme se zmrzlinovými oplatkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat