15. února 2010

Bramborové omelety s mišenínou

50 dkg vařených brambor prolisujeme na vál, přidáme 15 dkg mouky, 3 dkg krupice,sùl, 1 vejce, vypracujeme v těsto, které rozválíme na 10 stejných kulatých tenkých omelet.Potřeme míšeninou nebo sekaným uzeným masem. Omelety zatočíme a namáčíme v 1 vejci nebo 2 bílkách. Obalíme strouhanou houskou a usmažíme ve 12 dkg sádla nebo převařeného másla. Zdobíme petrželkou a mrkví s kapustou.
Míšenina: 50 dkg telecího masa udusíme na 3 dkg másla a 2 dkg cibule; podléváme vodou. Měkké usekáme a dáme zpět do štávy, přidáme 5 dkg vařeného uzeného sekaného masa, zaprášíme moukou a ještě podusíme. Přidáme 1 vejce, pepř a dobře zamícháme.Prochladlou směsí teprve potřeme omeletu.

Žádné komentáře:

Okomentovat