15. února 2010

Bramborové plněné koblihy

V míse utřeme 3 dkg másla do bìla, pak přidáme 2-3 žloutky, jeden po druhém. Ze 4 dkg kvasnic a 1/16 l vlažného mléka uděláme kvásek a necháme kynout. Do utřeného másla střídavě zamícháváme zkynulý kvásek, 40 dkg hrubé prosáté mouky, 75 dkg vařených studených umletých brambor, kávovou lžičku soli a dobře propracujeme (těsto musí být tuhé, jako na vánočky), necháme kynout, pak vyválíme v placku asi 1 1/5 cm silnou,kroužkem označíme kolečka, doprostřed dáme vařené mleté uzené maso, prázdným kolečkem těsto přiklopíme, dobře přitiskneme a znovu kroužkem vykrojíme. Koblihy dáme na pomoučněné prkénko, přikryjeme ubrouskem a necháme zkynout. Vykynuté koblihy vkládáme vrchní stranou do rozpáleného sádla, přiklopíme poklicí a osmažíme po jedné straně do ružova. Pak obrátíme, poklici odstraníme a osmažíme po druhé straně. Podáváme s červenou řepou, hlávkovým nebo okurkovým salátem jako předkrm nebo večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat