2. července 2010

Řezy z kuřecího masa

4 ks řízků z kuřecích prsíček, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sušené rozmarýny, sůl, mletá ostrá paprika, 8 ks tenkých plátků krájené šunky, 1 stroužek česneku, cibule, 3 celery, 3 mrkve, 2 malé cukety, 1 lžíce rajčatového pyré, 1/8 l suchého, bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1 lž.strouhané citronové kůry, 1 lžíce nasekané petržele

Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.4 lž.oleje rozpálíme na pánvi a rězy po obou stranách osmažíme do hněda a křupava. Okořeníme rozmarýnou,paprikou a osolíme.poté každý řez zavineme do plátku šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme,cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a vněm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat