2. července 2010

Masové kuličky s vinnou omáčkou

1 houska z minulého dne, 200 ml mléka, cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 1 velká konzerva loupaných rajčat (850 ml),100 ml suchého stolního vína,3 stroužky česneku,600 g mletého masa, 2 vejce, sůl, 1/2-1 lžička mletého bílého pepře, 2 lžičky kořenicí pasty harisa, špetka cukru

Housku namočíme do mléka. oloupanou cibuli posekáme. v pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm zesklovatíme 1/2 pokrájené cibule. posypeme moukou, krátce zasmahneme, přidáme rajčata, zalijeme vývarem a 50 ml vína. Česnek oloupeme, 1 stroužek přilisujeme do omáčky, zbytek posekáme. omáčku asi 15 minut povaříme.Housku vymačkáme a vmícháme do mletého masa se zbytkem posekané cibule, česnekem, vejci a zbylým vínem. maso osolíme, opepříme a ochutíme harisou.Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky. v pánvi rozehřejeme zbylý olej a kuličky na něm opékáme ze všech stran asi 8 minut. Hotové knedlíčky vložíme do omáčky a dusíme dalších 5 minut. Rajčatovou vinnou omáčku osolíme, opepříme a přisladíme. Kuličky z mletého masa rozdělíme na talíře s omáčkou a ozdobíme několika snítkami petrželky. Jako přílohu podáváme brambory s rozmarýnem a listový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat