29. června 2010

Bačovské rolky

500 g brambor, 150 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 200 g klobásy, 100 g oštěpku
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou mouku, 1 vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme podlouhlý plát, do středu uložíme klobásu (otřeme ji ubrouskem) a pečlivě zabalíme. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě. Potom závin znovu potřeme vejcem a posypeme strouhaným oštěpkem a zprudka zapečeme. Podáváme nakrájené na silnější plátky s kysaným zelím nebo okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat