29. června 2010

Bifteky s bramborami

8 středně velkých brambor, 2 lžíce másla, sůl, čerstvě namletý pepř, 1 lžíce strouhanky, 6 lžic másla, bylinková sůl, 2 lžíce nasekané petržele, 2 plátky hovězího masa, 2 lžíce oleje
Oloupané brambory na více místech mírně nařízneme. Ve formě rozehřejeme 2 lžíce másla. Vložíme do ní brambory, naříznutou stranou nahoru. Potřeme rozpuštěným tukem. V předehřáté troubě pečeme 45 minut. Občas potřeme tukem. Posypeme solí a strouhankou. (elektrická trouba - 225°C; plynová stupeň 4). Máslo smícháme s bylinkovou solí a petrželí. V alobalu vytvarujeme do role. Dáme chladit do ledničky. Maso pěstmi naklepeme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Okořeníme. Obložíme kolečky bylinkového máslo.

Žádné komentáře:

Okomentovat