2. července 2010

Klasické karbanátky

1 starší houska, cibule, stroužek česneku, 1 lžíce másla, 400 g mleté směsi, vejce, 1 lžička sekané petrželky, sůl,, pepř, sladká paprika, hladká mouka na obalení, olej
Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Housku důkladně vymačkáme a rozmačkáme vidličkou.Smícháme vymačkanou housku s cibulí, česnekem, mletým masem a vejcem, přidáme nasekanou petrželku, koření a vše důkladně promícháme. Vytvarujeme kulaté karbanátky o velikosti golfového míčku. Obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku.

Žádné komentáře:

Okomentovat