2. července 2010

Palačinky s masovou náplní

na palačinky : 250 g polohrubé mouky, 3/8 l mléka, 3 vejce, 2 lžíce rostlinného tuku, sůl
na náplň :  150 g žampionů, svazek mladé cibulky, 350 g míchaného mletého masa, 2 lžíce oleje, 800 g loupaných rajčat v konzervě, 140 ml sterilované kukuřice, sůl, pepř, mletou sladkou papriku
na omáčku : cibuli, 2 lžíce másla, 20 g hladké mouky, 1/8 l zeleninového vývaru a mléka, 100 g goudy,
petrželku

Na palačinky smícháme mouku, mléko, vejce a špetku soli. V pánvi na rozehřátém tuku postupně upečeme 4 středně silné palačinky. V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso, opečeme, přidáme plátky žampionů, cibule nakrájené na kolečka, opečeme, přimícháme kousky rajčat a kukuřici a 15 minut dusíme. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Na omáčku usekáme cibuli, vsypeme do horkého tuku, necháme zesklovatět, přidáme mouku, promícháme, přilijeme vývar a mléko, rozšleháme a 15 min. povaříme, občas zamícháme. 2/3 strouhaného sýra vmícháme do omáčky, osolíme, opepříme. Palačinky naplníme masovou směsí, sepneme párátky a dáme do pekáčku. Přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme zbylým sýrem a při 200°C 15 min. zapékáme. Hotové palačinky sypeme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat