29. června 2010

Brambory plněné lečem

na lečo : 350 g paprik, 150 g anglické slaniny, 1 cibule, 5 rajčat, 3 vejce, sůl, pepř,nebo hotové sterilované lečo
na bramboráky :  6 velkých brambor, 1 vejce, 200 ml mléka, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 100 g hladké mouky, majoránka

Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme papriky a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme kořením a dusíme doměkka. Nakonec rozklepneme vejce a ještě chvíli na mírném ohni povaříme. Brambory oloupeme, nastrouháme a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Na rozehřátý olej nalijeme naběračkou hmotu a smažíme po obou stranách. Na placky navrstvíme lečo, přiklopíme dalším bramborákem a ozdobíme kousky anglické slaniny a lístky libečku.

Žádné komentáře:

Okomentovat