29. června 2010

Halušky ze slaninou a točeným salámem

5-6 velkých brambor, 250 až 300 g polohrubé mouky, 100 až 150 g hladké mouky, 250 g uzené slaniny, 300 g točeného salámu (nebo 4 špekáčky), 2 středně velké cibule, 3-4 vajíčka, sůl, pepř
Brambory oloupeme a nastrouháme na kašovitou hmotu, přidáme odměřenou mouku, trochu soli a zamícháme na polotuhé těsto, které protlačujeme přes struhadlo na halušky do vařící osolené vody. Slaninu nakrájenou na malé kostky vyškvaříme. přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Potom přidáme na kostky nakrájený točený salám (nebo špekáčky), necháme chvílku povařit, přidáme rozšlehaná vejce, osolíme a opepříme. Do této směsi scedíme halušky a rádně promícháme. Podáváme s kysanou okurkou nebo rajčatovým salátem, případně místo salátu a okurek lze pokapat kysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat