2. července 2010

Plněné papriky s omáčkou

omacka : protlak, sul, vegeta, cukr, smetana nebo mleko
nápln do papriky : hrnek ryze, mlete maso (veprove), sul, pepr, vegeta
Omacka: Na kastrolku udelejte zasmazku, do horke pridejte rajsky protlak a zalejte vodou. Dejte sůl, vegetu a asi 2 lzice cukru. Za obcasneho michani nechte varit asi 10 min.(pro zjemneni muzete pridat trochu mleka nebo smetanu). Nápln do papriky: Uvarte asi hrnek ryze, nechte vychladnout a pridejte mlete maso (veprove). Pridejte sul, pepr, trochu vegety a hmotou naplnte vykuchané papriky. Papriky vlozte do pripravene omacky a nechte varit nejmene 1/2 hodiny. Dejte pozor, at omacka pocas vareni neutece z kastrolu, varte na mirnem  ohni, michejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat