2. července 2010

Moravská dobrůtka

mleté maso na sekanou,cibule, česnek, koření na mletá masa, sůl, vejce,slanina (špek), mouka, strouhanka, plátkový sýr (eidam), hořčice, šunkový salám
Mleté maso smicháme s jemně nakrájenou cibulí,vejcem, česnekem, kořením, solí a na kostičky nakrájeným špekem. Z polévkové vrchovaté lžíce masové směsi uděláme kouli, ze které na pomoučněném vále , hranou ruky, vyklepeme slabou kruhovou placku. Střed placky potřeme hořčicí, vložíme plátek sýra, plátek salámu a znovu plátek sýra. Pomocí nože přeložíme okraje placky přes sebe, přitlačíme, aby se masová směs spojila a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji až se polštář nafoukne, podáváme ihned s opékanými bramborami a tat. omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat