2. července 2010

Hovězí sekaný biftek

1 houska, 200 g cibule, 1 lžíce másla, 500 g mletého hovězího masa, vejce, 1 lžička soli,1/2 lžičky pepře,4 lžíce oleje na pečení

Housky namočte ve vodě, vymačkejte a dejte do mísy. Cibule oloupejte, jednu z nich rozsekejte a poduste na másle do sklovita. Přidejte k housce, smíchejte s mletým masem, vejcem, solí a pepřem, zformujte bifteky.Zbylou cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Na pánvi zahřejte trochu oleje na vysokou teplotu. Cibuli za stálého obrecení nechte zezlátnout, vyměnte a udržujte teplotu.Zbývající olej dejte do pánvičky a zahřejte. Položte do něj sekané bifteky a opékejte každou stranu 4 až 5 minut. Posledních 5 minut teplotu snižte.Vhodná příloha: Brambory maštěné máslem s petrželkou a míchaný salát se smetanovou zálivkou. Rozkrojená rajčata a petrželka na ozdobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat